Смак традицій, атмосфера дому ...чеська й українська класика по-домашньому чеські та улюблені українські смаки .....денне меню в будні, домашні десерти, коктейлі
Смак традицій, атмосфера дому ...чеська й українська класика по-домашньому чеські та улюблені українські смаки .....денне меню в будні, домашні десерти, коктейлі
Ukrajinský boršč
tradiční polévka z masového vývaru s červenou řepou, zelím, bramborami, mrkví, cibulí a kořením. Podává se se zakysanou smetanou a bylinkami. Pravá chuť domova.
80 kč / 350gr
Masová soljanka
Hustá a sytá polévka z několika druhů masa: klobása, šunka, hovězí. Dochucená nakládanými okurkami, olivami, rajčatovým protlakem a kořením. Podává se se zakysanou smetanou a plátkem citronu.
120 kč /350gr
Jemný, čirý vývar z domácího kuřete s kořenovou zeleninou, vaječnými nudlemi a vařeným vejcem. Podává se horký, posypaný čerstvými bylinkami.
Složení: kuře, mrkev, cibule, nudle, vejce, sůl, pepř, bylinky.
85 kč /350gr
Telecí maso po huculsku
Jemné kousky telecího masa dušené s voňavým karpatským kořením, cibulí. Pomalu vařené do měkka a podávané s bramborovou kaší nebo tradičním banošem. Autentická chuť horské kuchyně z Ukrajiny.
220 kč /350gr
Šašlik
Marinované kousky vepřového masa (nebo kuřecího) grilované na jehle do zlatova. Maso je šťavnaté, jemně kořeněné a voňavé po tradiční marinádě s cibulí a kořením. Podáváme s čerstvou zeleninou, omáčkou a domácím chlebem.
Kuřecí křidélka na grilu
Šťavnatá kuřecí křidélka potřená medovo-hořčičnou glazurou, marinovaná ve sladko-pikantní omáčce, grilovaná dozlatova a posypaná sezamovými semínky. Podávají se s jemným česnekovým a rajčatovým dipem
Vareniky
Tradiční ukrajinské knedlíčky plněné různými náplněmi, bramborová kaše -75kč/350gr
tvaroh -90kč/350gr
brambor+houby-85kč/350gr
dušeným zelím -85kč/350 gr
Ukrajinské pelmeně
Domácí pelmeně plněné šťavnatou směsí vepřového a hovězího masa podle tradiční ukrajinské receptury. Podáváme s zakysanou smetanou, kapkou octa a čerstvým koprem-
120kč/350 gr
Smažené pelmeně
Křupavé pelmeně smažené dozlatova ve fritéze, plněné šťavnatou směsí vepřového a hovězího masa. Podáváme s česnekovým dipem a zakysanou smetanou.
160 kč / 250gr
Benderyky
tenké palačinky plněné šťavnatou masovou náplní, osmažené dozlatova.
60 kč / ks
Sleď pod kožichem
Tradiční vrstvený salát ze slaného sledě, vařené řepy, brambor, mrkve, vajec a majonézy. Každá vrstva je pečlivě upravená pro dokonalou chuťovou harmonii. Podává se dobře vychlazený.
180 kč /250gr
Vaření raci s kořením
Šťavnatí raci vaření v aromatickém vývaru s koprem, pepřem, bobkovým listem a solí. Podávají se teplí nebo vychlazení, skvěle ladí s pivem nebo jako delikatesa na slavnostní stůl. Klasika slovanské kuchyně.
450 kč /500gr
900 kč /1000gr
Čebureky
Křupavé smažené taštičky z tenkého těsta plněné šťavnatým mletým masem (vepřové a hovězí) s cibulkou a kořením podle tradičního receptu. Podáváme horké, přímo z pánve – ideální pochoutka k pivu nebo jako syté hlavní jídlo.
100 kč /ks
Křupavý, zlatavý sýr obalený ve voňavém těstíčku a smažený dozlatova. Oblíbený předkrm nebo hlavní chod, podávaný s omáčkou dle výběru.
170 kč /250gr
Česnekové topinky
Smažené plátky tmavého chleba potřené česnekem a lehce osolené. Skvělá chuťovka k pivu nebo teplým pokrmům.
60 kč /4 ks
Sleď s pečenými bramborami
Tradiční delikatesa ze slaného sledě, podávaná s dozlatova pečenými bramborami z trouby. Dochuceno jemně nakrájenou cibulkou, čerstvou petrželkou, kapkou octa a slunečnicovým olejem.
170 kč / 350gr
Makrela za studena uzená
Jemně nasolená makrela za studena uzená, s výrazným kouřovým aroma, nakrájená na plátky. Podává se s čerstvou cibulí a krajíci žitného chleba. Tradiční pochoutka k pivu nebo panáku.
180 kč /350gr
Salát s tuňákem a fetou
Mix čerstvých listových salátů, cherry rajčata, okurka, jemný sýr feta, kousky tuňáka a bylinky, přelité balzamikovou glazurou. Lehký a výživný pokrm s jemnou středomořskou chutí.
250 kč / 500gr
Plov – orientální rýže s masem
Voňavá jasmínová rýže vařená s mrkví, cibulí, kořením a šťavnatým masem (vepřové nebo hovězí). Tradiční recept ze Střední Asie.
189 kč /350gr
Salát z čerstvých rajčat a okurek
Osvěžující salát z čerstvých rajčat, okurek, červené cibule a bylinek. Dochucený slunečnicovým olejem a špetkou soli. Lehká a chutná příloha ke každému jídlu.
Olivje salát
vařená kořenová zelenina (mrkev, brambory, celer), nakládané okurky, vejce, maso nebo vařená klobása, smíchané s majonézou-
190 kč / 250gr
Řepný salát
vařená červená řepa s voňavým olejem, česnekem, bylinkami a kořením. Lehký, zdravý a chutný.
170 kč / 250gr
Salát z čerstvého zelí
křupavé bílé zelí, mrkev, bylinky a lehká zálivka z oleje a koření. Čerstvé, jednoduché a chutné.
170 kč / 250gr
Hruškový salát
Lehký salát z karamelizovaných hrušek, listového salátu, vlašských ořechů, sušené šunky (jamón) a sýru s modrou plísní, dochucený medovo-hořčičnou zálivkou.
320 kč / 380gr
Řecký salát
Čerstvá zelenina: šťavnatá rajčata, okurky, sladká paprika, červená cibule, olivy a kostky sýru feta, posypané oreganem a zakápnuté olivovým olejem a balsamikovou glazurou.
220 kč / 500gr
Salát Caprese
Klasický italský salát z čerstvých rajčat, mozzarelly a bazalky. Zakápnutý olivovým olejem, jemně dochucený solí a pepřem. Jednoduchý, ale elegantní předkrm s pravou chutí Středomoří.
250 kč / 250gr
Sýrový talíř
Výběr kvalitních sýrů — eidam, gouda, čedar, niva a další, servírovaný s ořechy a hroznovým vínem.
330 kč / 500gr
Masová mísa z ukrajinských specialit
Tradiční výběr uzenin a masových delikates z ukrajinské kuchyně.
Obsahuje výběr domácí klobásy, šunky, pečeného vepřového masa, uzeného špeku a sušeného masa.
Špenátová roláda s lososem a kaviárem
Domácí sulc (aspik)
Tradiční ukrajinské jídlo, vařené z vepřového, kuřecího a hovězího masa ve vývaru, který přirozeně ztuhne bez želatiny. Má plnou masovou chuť a podává se se strouhaným křenem, hořčicí nebo domácím chlebem.
220 kč / 350gr
Hranolky s omáčkami
Zlatavé křupavé hranolky smažené dozlatova. Podávají se s výběrem omáček: kečup, česneková, sýrová nebo barbecue. Skvělá volba jako svačina nebo příloha k hlavnímu jídlu.
150 kč /250gr
Bramborový salát po selsku
Plátky vařených brambor s nakládanou cibulkou, zeleným hráškem, čerstvými bylinkami a nasekaným česnekem. Dochuceno voňavým nerafinovaným slunečnicovým olejem. Sytý, jednoduchý a výjimečně chutný předkrm.
180 kč /350gr
Výběr ukrajinských druhů špeku
Degustační talíř z několika druhů ukrajinského špeku: klasický solený, s česnekem, pepřem a uzený. Podává se s hořčicí, žitným chlebem a nakládanou okurkou.
Talíř kysaných zelenin
Pestrá směs domácích kysaných okurek, zelí, mrkve a další zeleniny, připravená podle tradičních receptur. Svěží, křupavá a plná chuti – ideální jako příloha nebo lehký předkrm.
190 kč / 250gr
Rychle nakládaná rajčata
Šťavnatá rajčata nakrájená do kříže, naplněná směsí česneku, čerstvých bylinek a koření, krátce marinovaná v pikantním láku s olejem. Osvěžující a aromatická pochoutka ideální jako předkrm nebo příloha k masu či pečivu.
60 kč / 3ks